Najdeblji čovek na svetu smršao 300 kg: Sad sam zatvorenik viška kože (VIDEO)

Britanac Pol Mejson (51) je počeo da nekontrolisano jede kada ga je ostavila devojka. Ubrzo nakon toga, zbog viška kilograma, izgubio je i posao. On je, sa 450 kg, postao najdeblji čovek na svetu koji je, na sreću, odlučio da svoj život izmeni iz korena ugrađivanjem gastričnog bajpasa.

Pre 11 godina, vatrogasci su morali da sruše zid kako bi Mejsona izneli iz kuće i odvezli u bolnicu, a danas, on ima 300 kg manje i teži 158 kg.

Međutim, muke Pola Mejsona se tu ne završavaju. Nakon izgubljene ogromne mase njemu je ostao veliki višak kože koji mu visi sa svih strana i otežava mu kretanje.

- Boli me kada vidim svu ovu kožu na sebi koja mi izuzetno smeta u svakodnevnom životu - kaže Mejson koji je odlučio da plastičnom operacijom ukloni višak kože, što će ga u privatnoj klinici koštati oko 40.000 eura. Međutim, on bi voleo da za njega to učini "državni" lekar.

Britanski Nacionalni sistem zdravstva je za intervencije na ovom bišem poštaru u proteklom periodu platio preko 1,2 miliona eura. Međutim, ukoliko bi ovaj put prihvatili njegovu molbu za plastičnu operaciju uklanjanja viška kože, moraće da čeka najmanje dve godine.

Pogledajte još