Za sve one koji vole knjige i mačke: Ljubicina kartica: 20% Popusta na knjige

0

Svaki grad ima svoje maskote, životinjice koje su se svojim karakterom i ličnošću izborile za to. Beograd je imao mačku u izlogu knjižare, deceniju skoro! Čuvenu mačku Ljubicu!

U čast priče o maci Ljubici, knjižara Plato u Knez Mihajlovoj ulici svim posetiocima MRNJAU tribine, ekskluzivno ponudiće LJUBICINU karticu, koja donosi 20% popusta na knjige u Platoovoj knjižari u Knez Mihajlovoj.

Pričao u Ljubici, mački iz visokog društva

U izlogu knjižare „Plato“ u Knez Mihailovoj ulici, negde između Tolstojeve „Ane Karenjine“, i Kaporove „Une“, boravila je mačka Ljubica u čijoj „ličnoj karti“ je čak šest godina pisalo da joj je to adresa stalnog prebivališta.
Mezimica je od svog rođenja živela u najstrožem centru grada, a vreme isključivo provodila sa ljudima koji čitaju, pa je i sama toliko volela knjige pa je na njima čak i spavala. U moru romanopisaca, onaj koji je njoj prirastao za srce je Selindžer. Jer, kako kažu radnice iz „Platoa“, prvih godina svog boravka u knjižari, isključivo je snivala na „Lovcu u žitu“, da bi se nešto docnije preselila na „Visoko podignite krovnu gredu tesari, Simor: uvod“ – oba štiva, remek-dela pisca koji je nedavno preminuo.

Izvor: (Večernje Novosti)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.