Petar Jelić (YU grupa): "Spremamo novi album"

Neuništivi sastav koji je 2012. obeležio čak 42 godine postojanja (a Žika Jelić, nedavno, proslavio 70. rođendan!) objavio je za sada poslednji studijski album "Dugo znamo se" pre osam godina. Najmlađi član benda, gitarista Petar Jelić, rekao je, povodom rada na novom CD-u, specijalno za Nadlanu.com:

"Pesme su još uvek u radnoj fazi, nismo ušli u studio. Kombinujemo aranžmane, polako nastaju tekstovi... Zvuk će biti krajnje rokerski, međutim, još uvek tragamo, pa je prerano da nešto konkretnije govorim i o tome i o vremenu izlaska albuma. Sigurno je da će se pojaviti ove godine".

Pera ima još nešto interesantno da saopšti, pošto je, pored sviranja u YU grupi, uz suprugu Aleksandru i bubnjara Firčija jedan od udarnih članova nedavno formiranog Alektik benda.
"E - tu mogu da kažem da smo u studiju, spremamo debi album. Snimili smo više od pola - bubanj, gitare, bas, klavijature - ostali su samo gudači i jedan deo pevanja. Album će sigurno izaći na proleće".

Pročitajte više o Alektik bendu Nadlanu.com - slušali smo ih na žurci povodom njihovog osnivanja, predstavljaće pravo osveženje na našoj sceni.

Jedno je već sad jasno - pregršt dobre "jelićevske" muzike čeka nas ove godine.

Pogledajte još