Ana: Očekivala sam teži meč!

Ana Ivanović je danas posle sat vremena igre pobedila Melindu Cink sa 6:2 i 6:1.

"Očekivala sam teži meč, pošto sam do sada u nekoliko navrata igrala protiv nje, a jednom sam izgubila. Naporno sam radila za svaki poen i pokušavala da skratim vreme, jer znam da ona voli duge razmene udaraca. Veoma sam zadovoljna današnjom igrom", rekla je Ivanovićeva posle meča.

Najbolje rangirana srpska teniserka, 13. je na ATP listi, rekla je da uživa u Melburnu i da je dobro što će imati dan pauze pre meča drugog kola protiv Jung Đang Čen, 118. teniserke sveta.

"Ovo je grend slem turnir. Nema lakih mečeva i to je veliki izazov. Mislim samo o narednom meču i dobro je što ću moći da se spremim za drugo kolo. Uživam i nadam se da ću prikazati dobru igru", rekla je Ivanovićeva.

Ona je ocenila da može ravnopravno da se suprotstavi drugim teniserkama, ali da je još rano pričati o osvajanju Australijan opena.

"Prošle godine sam igrala četvrtfinale Ju Es opena i to je bilo prvo četvrtfinale grend slema od kako sam 2008. godine osvojila Roland Garos. Rano je pričati o osvajanju Australijan opena. Ali, mislim da sam podigla igru na viši nivo", rekla je srpska teniserka.

"Ima teških protivnica, mnoge teniserke igraju dobro i mislim da mogu da igram ravnopravno protiv njih. To će biti dobar test da vidim koliko mogu u Melburnu", dodala je Ivanovićeva.

Ona je rekla i da još mora da radi na servisu, ali da je zadovoljna.

"Na treninzima je uvek savršeno, ali tokom mečeva me ponekada izda servis. To je normalna stvar, trudim se da ne mislim mnogo o tome. Zadovoljna sam, ubacujem više prvih servisa i agresivnija sam", rekla je Ivanovićeva i dodala da nije ozbiljnije povredila članak.

"Staviću malo leda i ići ću na tretman. Dobro je, nije otekao članak", rekla je Ivanovićeva.

Beta

Pogledajte još