Đoković u finalu posle pobede nad Vavrinkom

BEOGRAD, 18. aprila 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira Masters serije u Monte Karlu pošto je pobedio 16. igrača sveta Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:1 po setovima (4:6, 6:1, 6:3).

U prvom setu teniseri su osvojili gemove prilikom svojih servisa, iako je Đoković imao nekoliko prilika da oduzme servis Vavrinki. Međutim, Švajcarac je u devetom gemu napravio brejk, a zatim je osvojio gem na svoj servis i osvojio prvi set sa 6:4.

Đoković je u drugom setu zaigrao mnogo bolje, na početku je napravio dva brejka, u drugom i četvrtom gemu i posle osvojenih gemova na svoj servis poveo sa 5:0.

Vavrinka je posle velikog broja grešaka u drugom setu uspeo da osvoji samo jedan gem i to u šestom gemu, posle čega je srpski teniser sigurnim servisima osvojio naredni i tako izjednačio u meču.

Švajcarac je u drugom gemu trećeg seta napravio brejk i poveo sa 2:0, ali je Đoković nakon toga osvojio četiri uzastopna gema i preokrenuo na 4:2.

Teniseri su zatim osvojili po gem na svoj servis, ali je Đoković u devetom gemu uspeo da oduzme servis Vavrinki i tako se za dva sata i 28 minuta igre plasira u finale.

Đoković će u finalu igrati protiv boljeg iz duela između prvog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala i četvrtog sa ATP liste Britanca Endija Mareja.

Đoković i Nadal su sada odigrali 15 međusobnih mečeva, a srpski teniser je pobedio četiri puta. Španac je pobedio na poslednja dva meča, ove godine u meču Dejvis Kupa (3:0) i prošlog leta u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu (2:1).

Srpski teniser je sa Britancem igrao sedam puta i ostvario je četiri pobede. Međutim, Marej je na poslednja tri meča ostvario tri pobede i to bez izgubljenog seta.

Đoković će večeras ponovo izaći na teren, pošto u dublu sa Viktorom Troickim igra u polufinalu protiv Nenada Zimonjića i Danijela Nestora.

Turnir Masters serije u Monte Karlu izgra se za nagradni fond od 2,75 miliona evra.

Pogledajte još