U ovim seks pozama ćete sagoreti najviše kalorija

Fitnes predigra
Ovo je prvi i najjednostavniji korak. Dok se ljubite, snažno masirajte glavu, donji deo vrata i ramena svog partnera. Ova masaža sagoreva oko 80 kalorija na sat, a vašeg partnera će sigurno usrećiti.

Magija misionarske poze
Ova poza donosi obostranu korist, pošto će partner koji je dole učvrstiti trbušne mišiće, a onaj koji je gore ojačati gornji deo tela.
Uputstvo za žene: Kada se partner spušta prema vama, podignite kukove i zategnite trbušne mišiće. Možete i rotirati kukove na kružni način, tako ćete zategnut struk, ali i više uživati u seksu. Uz ovu vežbu, za samo nekoliko minute vaši trbušni mišići će izgledati kao da ste uradili sto trbušnjaka.
Uputstvo za muškarce: Tokom misionarske poze oslonite se na dlanove umesto na laktove i blago savijte. Pokušajte da se zadržite u toj pozi, a pomicanjem donjeg dela tela za vreme seksa ojačaćete grudni koš, ramena i tricepse.

Seks i vežbe u stojećem stavu
Ova poza se svodi na to da muškarac stoji i drži partnerku, a ona obmota noge oko njega. Tokom seksualnog čina svi mišići kod muškarca se dodatno zatežu kako bi se zadržao u ovoj pozi, a broj otkucaja srca se povećava, što organizam navodi da troši više kalorija. Za razliku od muškaraca, žene tokom ove seks poze jačaju spoljašnju i unutrašnju stranu bedara.

Obrnuta misionarska poza
Uz to što će sam doživljaj učiniti još zanimljivijim i uzbudljivijim obrnuta misionarska poza sagoreće dosta masti i kalorija. Za razliku od klasične, obrnuta misionarska poza, podrazumeva da ste oslonjeni na kolena. Oslonite se na stopala kao da idete u duboki čučanj, što će tokom seksa dodatno ojačati mišiće zadnjice, bokove i bedra. Ova poza takođe dovodi do ubrzanja pulsa, pa će organizam sagoreti i do 200 kalorija za svega pola sata.

(T portal)

Pogledajte još