Vuković: Nije lako igrati sa lošim protivnicima

Srbija je savladala Saudijsku Arabiju sa 30:20 (12:10), u trećem kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u španiji.

"Ovakve utakmice prave ekipe baš ne vole da igraju. Mislim da su momci u drugom poluvremenu shvatili da ovakvi mečevi mogu da posluže kao priprema za ono što nas očekuje. Oni su korektno odradili posao. Možda su nas sudije malo izbacile iz ritma"
, rekao je Vuković novinarima u španiji.

Prema njegovim rečima, rukometaši Srbije su u prvom poluvremenu promašili previše dobrih šansi.

"Važno je da smo dobro odigrali odbranu. čak je bilo i korektnih napada iako smo puno rotirali i svi su igrali", rekao je Vuković.

Na konferenciji za novinare on je čestitao Saudijskoj Arabiji na fer utakmici i ocenio da nije lako igrati protiv protivnika od koga se zna "da ste mnogo bolji".

Rukometaš Srbije Petar Nenadić smatra da je njegov tim bio mnogo bolji u drugom poluvrmenu, kada je za prvih 10 minuta napravio značajnu razliku.

"Srećni smo što smo pobedili i što igramo sve bolje i bolje", rekao je Nenadić.

Selektor Saudijske Arabije Nenad Kljajić čestitao je Srbiji na pobedi i ocenio da je Srbija u drugom poluvremenu pokazala koliko je bolja i dodao da njegov tim može da traži šansu protiv ekipa kao što je Južna Koreja, a ne protiv Srbije, Poljske ili Slovenije.

Srbija će naredni meč igrti 17. januara u 20.15 sa Poljskom.

Beta

Pogledajte još