Sirija:U eksploziji poginulo najmanje 82, više od 160 ranjenih! (VIDEO)

- Prema postojećim podacima, poginulo je najmanje 82 ljudi, a više od 160 je ranjeno u terorističkom napadu čija su meta bili studenti prvog dana ispitnog roka na univerzitetu u Alepu – rekao je guverner provincije Alepo Mohamed Vahid Akad.

Isto je potvrdio i jedan doktor na Univerzitetskoj klinici u Alepu, a studenti su postavili na Internet snimke na kojima se vide preživeli koji beže u zgradu kampusa, dok ispred zgrade leže tela poginulih.

Pored studenata, u kampusu boravi još oko 30.000 ljudi koji su napustili svoje domove u delovima grada u kojima se vode žestoke borbe od jula prošle godine.

Državni mediji su javili da su “teroristi” ispalili dve rakete na univerzitetski kompleks.

Univerzitet u Alepu se nalazi u kvartu koji je pod kontrolom sirijske vojske, dok su drugi delovi grada od jula 2012. pod kontrolom pobunjenika.

Za sada nema pouzdanih informacija o uzrocima eksplozije.

Dok pobunjenici tvrde da je reč o vazdušnom napadu vojnih aviona, sirijska vojska navodi da su pobunjenici ispalili raketu vazduh-zemlja koja je eksplodirala u okviru univerziteta.

Alepo, drugi po veličini grad u Siriji i nekadašnji ekonomski centar zemlje, već mesecima je poprište žestokih sukoba između pobunjenika i snaga predsednika Bašara al-Asada.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.