AO: Pobede Đokovića i Tipsarevića

Prvi igrač sveta je održao čas tenisa mladom Amerikancu, koji u meču praktično nije imao nikakve šanse.

Đoković je ocenio je da je ostvario laku pobedu nad Herisonom zahvaljujući psihološkoj prednosti.

"Posle svega 20 minuta poveo sam sa 1:0 u setovima i to je bilo dovoljno da steknem nedostižnu psihološku prednost", rekao je Đoković.

Prvi reket Srbije naglasio je da je od početka meča bio potpuno fokusiran, jer je znao da će mu protivnik igrati "na sve, ili ništa".

"Bio sam potpuno skoncentrisan od pocetka meča, jer sam znao da on nema šta da izgubi, da će snažnim servisima pokušati da traži šansu. Uspeo sam da dođem do važnih ranih brejkova i to je presudilo", rekao je Đoković.

Trostruki osvajač Australijen Opena istakao je da mu protivnik danas očigledno "nije igrao u najboljoj formi".

"Želim mu u svakom slučaju sve najbolje u nastavku karijere", poručio je Đoković koji se u narednom kolu sastaje sa Čehom Radekom Stepanekom.

Đoković je jos jednom pokazao da protivnicima prilazi sa pođednakom ozbiljnošću, bez obzira na to da li su u prvih deset, ili su na dnu teniske lestvice.

Srpski teniser je posle efektnog početka meča koji je trajao svega 20 minuta, i u drugom demonstrirao silu, da bi u završnom delu igre malo usporio tempo i dopustio protvniku da barem, osvoji tri gema na svoj servis.

Đoković će u nastavku turnira igrati protiv Čeha Radeka Stepaneka koji je bio bolji od Španca Felisijana Lopeza sa 6:2, 6:2, 6:4.

Đoković vodi protiv Stepaneka sa 7:1 u međusobnim duelima.

Tipsarević se plasirao se u treće kolo pošto je posle prave drame savladao Slovaka Lukaša Lackog sa 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5 posle tri sata i 51 minuta igre.

Tipsarević posle spašene brejk lopte u trećem gemu za vođstvo od 2:1 potpuno preokreće sliku na terenu, dolazi do vođstva od 5:2, ali onda prpušta dve meč lopte na servis protivnika (5:3), potom gubi sledeće dva (5:5).

Naš teniser je ipak, smogao snage da osvoji gem svojim početnim udarcem (6:5) i na kraju iskoristi treću meč loptu.

Tipsarevcih u narednom kolu igra protiv Francuza Žilijena Benetoa koji je bio bolji od zemljaka Eduara Rožera Vazelana sa 4:6, 7:5, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).

Tipsarević je do sada dva puta igrao sa Benetoom i rezultat je izjednačen.

Pogledajte još