Od smrti vlasnice, nemački ovčar Tomi ne propušta nijednu misu u crkvi

Vlasnica nemačkog ovčara Tomija, preminula je pre dva meseca, ali njen ljubimac i dalje ide na njoj veoma značajno mesto - u malu crkvu u koju je za života često odlazila i u kojoj je za nju održano opelo.

Tomi posebno voli da učestvuje u pogrebnim povorkama. Čim ih spazi, on se mirno uključi, verovatno se nadajući da će se odnekud pojaviti njegova vlasnica koja ga je toliko volela.

Kako prenosi italijanski "ll Messaggero", čim se oko 17h oglase zvona crkve Santa Maria Assunta u mestu San Donaciju u Italiji, 12-godišnji nemački ovčar trči prema crkvi i seda pred oltar.

Tomi misu propušta jedino kada je napolju jaka kiša, a sveštenik don Donato Pana četvoronožnom "verniku" Tomiju uvek dozvoljava da prisustvuje misi.

Kako prenosi italijanski "Il Messaggero", Tomijeva vlasnica, koju su meštani zvali "Marija od polja", živela je u selu San Donacio, blizu Brindisija, sama sa četiri psa koje je udomila sa ulice. Miljenik joj je upravo bio Tomi, koji je s njom išao u šetnje, ali i u prodavnicu i pekaru.

Dok je Marija bila živa Tomi ju je uvek strpljivo čekao na ulasku u crkvu, ali sada, nakon što je ona preminula, sveštenik mu dozvoljava da prisustvuje misama, pa čak i venčanjima, krštenjima i opelima.

Svi iz ovog malog sela se, nakon Marijine smrti, brinu o Tomiju.

Pogledajte još