Gruzijska "gej" mafija: Nameštala ljubavnike poznatim muškarcima, pa ih ucenjivala (VIDEO)

Agenti bi, posle uspostvljanja veze sa žrtvama, tajno snimali seksualne odnose ili intimne situacije, a snimci su korišćeni za ucenu. Zahtev je bio - podrška aktuelnom režimu. U nekim slučajevima, kao zahtev je spominjan novac.

Na snimku koji je objavilo tužilaštvo vide se zamagljeni likovi muškaraca u intimnim situacijama u nekoliko stanova u Tbilisiju.

"Istraga je pokazala da su, prema instrukcijama nekadašnjeg šefa vojne policije Megisa Kardave, visoki zvaničnici ove službe prikupljali informacije o muškarcima koji pripadaju seksualnim manjinama, a zatim tajno i nelegalno snimali njihov privatni život", navodi se u saopštenju vojnog tužilaštva Gruzije.

"Agenti su ih odvodili u stanove koji su plaćani novcem iz budžeta za operativne svrhe i koji su bili opremljeni skrivenim kamerama i uređajima za tajno audio snimanje", piše u saopštenju.

Istražioci su do sada otkrili tri ovakva stana.

Istraga je pokrenuta kada je jedna od žrtava prijavila ucenjivanje. Tri visoka vojna oficira uhapšena su posle pokretanja ove istrage, ali su brzo pušteni uz kauciju.

Mihail Sakašvili, bivši predsednik Gruzije, negirao je bilo kakvu vezu sa ovim slučajem koji se dogodio dok je on bio na vlasti.

- Ove prljave metode bile su strogo zabranjene za vreme moje vlasti - rekao je Sakašvili.

Prema navodima tužilaštva, ova kriminalna mreža funkcionisala je sve do oktobra 2012. godine, kada je Sakašvilijeva vlada zamenjena novom vlašću.

Izvor: Blic

Pogledajte još