Vukoičić: Atmosfera nas je koštala poraza!

„Respektovali smo protivnika, ali problem je bio respekt prema ambijentu, igrači su više razmišljali kako da se oduže navijačima na fantastičnoj podršci uoči meča. Atmosfera je bila najbolja od početka sezone, međutim, negativno je uticala na nas. Bili smo neodlučni sa dosta grča u odbrani. Nedostatak čvrstine u odbrani nas je koštala“, izjavio je Vukoičić.

Trener srpskog tima smatra da je Galatasarj zasluženo došao do pobede.
„I pored dobre forme i domaćeg terena, nismo imali argumente da kažemo da smo favoriti u ovom meču. Lako smo prihvatili činjenicu da su oni izgubili kod kuće od Uniksa i morali su da se 'vade'. Previše smo očekivali. Morali smo da odigramo kvalitetnije, da kao tim ispoljimo manje grešaka i onda zabeležimo tešku pobedu. Oni su odigrali izvanredno, a mi nismo pružili sve što znamo i laka pobeda Galatasaraja je logična“, objasnio je Vukoičić.

Trener turskog tima Ergin Ataman pohvalio je navijače Zvezde i čestitao im na fantastičnoj atmosferi.
„Moj prvi utisak je atmosfera. Ovo je jedna od najboljih koje sam video u Evropi, čestitam navijačima Zvezde. Nismo se uplašili, u Turskoj smo igrali u sličnim uslovima, posebno protiv Bešiktaša, Fenerbahčea ili Karšijake, uživali smo da igramo u ovakvom ambijentu“, rekao je Ataman.

On je dodao da je očekivao mnogo bolju partiju Zvezde.
„Posle poraza od Uniksa, ovo je bila veoma važna utakmica kako bi sačuvali šanse za plasman za narednu rundu. Počeli smo dobro, posebno bekovi Gordon i Arojo. Nismo žurli, igrali smo smireno, tražili pravu situacju za šut. Zaustavili smo brzu igru domaćina, znali smo da je njihova prva zvezda Rakočević, dobro smo kontrolisali reket, iako smo puštali šutevi spolja“, rekao je Ataman.

Košarkaš Galatasaraja Milan Mačvan priznao je da je očekivao teško gostovanje u Pioniru.
"Bila je ovo naporna utakmca, znali smo da nas čeka vruć teren i dosta publike. Ovo je velika pobeda, s obzirom na dobre igre Zvezde u poslednje vreme. Tek je početak takmičenja, ima još dosta utakmica do kraja, ništa nismo uradili, sem što smo vratili brejk“, rekao je Mačvan.

Bek Zvezde Demarkus Nelson nije krio razočarnje zbog poraza.
„Utakmica je bila dobra, oba kluba imaju velike želje u Evrokupu. Oni su igrali dobro i u napadu i odbrani. Moramo da igramo mnogo bolje i pametnije u defanizivi i branimo napade dva na dva“, rekao je Nelson.

(Tanjug)

Pogledajte još