Strašno: Usvojiteljima keruše Mile otrovani psi

0

Porodici Čarnić iz Jajinaca, koja je usvojila kerušu Milu, u utorak su opet otrovana dva psa – Džambo i Ufi. Pre dve godine su im, takođe zbog trovanja, uginula dva psa.

Prema rečima Dušana Čarnića, Džambo, kojeg je puštao da izlazi van dvorišta, u popodnevnim časovima vratio se u dvorište, počeo da povraća, tresao se, a ubrzo i uginuo, pišu “Večernje novosti”.

Drugi pas je uprkos naporima veterinara i terapiji uginuo u veterinarskoj ambulanti. Na sreću, u dvorištu nisu bile Mila i njihov četvrti pas.

Čarnići su odmah obavestili policiju koja je obavila uviđaj, a porodica pretpostavlja da je otrov namerno u blizini njihove kuće ostavio jedan od komšija sa kojim već duže vreme imaju razmirice zbog pasa.

– Komšija me je optuživao da su moji psi agresivni, što nikako nije istina – rekao je Dušan Čarnić.

– U junu 2011. godine na isti način stradala su mi dva psa od kreozana, koji je inače zabranjen u našoj zemlji i celoj Evropi. Ovaj otrov toliko je jak da je dovoljno da se samo dotakne i odmah ulazi u krvotok. Čuo sam da uprkos zabranama postoje ljudi koji ga prave po narudžbini i zbog toga stradaju naši psi. Strašno, nadam se da će nadležni početi da rešavaju ovaj problem –
kaže on.

Iako je o ovom nemilom događaju obavestio Zoohigijenu i “Veterinu Beograd”, koji su odneli tela pasa, Čarnić nije odobrio obdukciju, jer mu je, kako kaže, jasno šta im se dogodilo.

(Novosti)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.