Strašno: Usvojiteljima keruše Mile otrovani psi

Prema rečima Dušana Čarnića, Džambo, kojeg je puštao da izlazi van dvorišta, u popodnevnim časovima vratio se u dvorište, počeo da povraća, tresao se, a ubrzo i uginuo, pišu "Večernje novosti".

Drugi pas je uprkos naporima veterinara i terapiji uginuo u veterinarskoj ambulanti. Na sreću, u dvorištu nisu bile Mila i njihov četvrti pas.

Čarnići su odmah obavestili policiju koja je obavila uviđaj, a porodica pretpostavlja da je otrov namerno u blizini njihove kuće ostavio jedan od komšija sa kojim već duže vreme imaju razmirice zbog pasa.

- Komšija me je optuživao da su moji psi agresivni, što nikako nije istina - rekao je Dušan Čarnić.

- U junu 2011. godine na isti način stradala su mi dva psa od kreozana, koji je inače zabranjen u našoj zemlji i celoj Evropi. Ovaj otrov toliko je jak da je dovoljno da se samo dotakne i odmah ulazi u krvotok. Čuo sam da uprkos zabranama postoje ljudi koji ga prave po narudžbini i zbog toga stradaju naši psi. Strašno, nadam se da će nadležni početi da rešavaju ovaj problem -
kaže on.

Iako je o ovom nemilom događaju obavestio Zoohigijenu i "Veterinu Beograd", koji su odneli tela pasa, Čarnić nije odobrio obdukciju, jer mu je, kako kaže, jasno šta im se dogodilo.

(Novosti)

Pogledajte još