Kusturica pretukao Brusa Vilisa: Nemoj da sam te ikad više video u mom gradu! (VIDEO)

U sredu uveče u Drvengradu, na otvaranju Festivala Kustendorf, reditelj Emir Kusturica je pretukao holivudskog superstara Brusa Vilisa. Ali, samo njegov hologram.

- Monika nije bila njime zadovoljna... Svojevremeno sam bio zgranut kad sam čuo da je Brus Vilis nudio milione dolara za ubistvo ili hapšenje Sadama Huseina. Šta jedan glumac ima sa Sadamom Huseinom, nikako mi nije bilo jasno - rekao je Kusturica za "Kurir" na pitanje ima li šanse da preotme čuvenu lepoticu Moniku Beluči, kad je već "pretuka" Vilisa.

Ova "hologramska tuča", kako objašnjavaju organizatori Kustendorfa, je simbolično predstavljanje suprostavljenosti i nepomirljivosti dva filmska pristupa: s jedne strane onog koji u osnovi ima dobre ideje i umetničku vrednost protiv onog zasnovanog na komercijalizaciji i holivudskoj vulgarnosti

Kako prenosi "Kurir", ovu tuču je "bilo strašno gledati". Kusturica je rukama i nogama, a naročito glavom tukao Brusao Vilisa. Na kraju tuče, u filmu naslovljenom "Kusturica brani Andrićgrad“, holivudski superstar, krvav kao ni u jednom filmu pre, pretvorio se u običnu - belu kokicu, ispraćen glasnom Kustinom pretnjom:

- Nemoj da sam te ikad više video u mom gradu, mamicu ti...

Kusturica protiv koga, kako sam kaže, nema šanse ni jedna holivudska zvezda, dočekao je Žanga Jimoua raširenih ruku, sa hlebom i solju.

Pogledajte još