Strava na Zvezdari: Nepokretna braća umrla bez pomoći

- Ovo je tragedija države! Svi smo u šoku. Braća su preminula u ko zna kakvim mukama, a niko prstom nije hteo da mrdne. Ko zna kad su umrli kad ih niko osim komšija nije ni obilazio. Kažu da je Slobodanovo telo policija našla na krevetu, dok je Dragan bio na podu - rekao je za Kurir jedan od više okupljenih komšija Tomislav Stojković.

On dodaje da je Slobodan bio dijabetičar, kome je pre više godina amputirana noga do kuka. Pomagao mu je brat Dragan, s kojim je živeo, ali je pre nekoliko godina polomio kuk, pa su obojica ostali nepokretni.

- Nisu imali struju, grejali su se na drva. Pomagali smo im kad god smo mogli i kad su nam to dozvoljavali - priča komšija i dodaje da je sa dvojicom braće odrastao, kao i to da imaju starijeg brata koji živi u Novom Beogradu, ali da s njim nisu bili u dobrim odnosima.

- Sa bratom su godinama bili u svađi. Dragan je bio oženjen, ali ga je žena sa ćerkom napustila pre 20 godina, otišle su u Hrvatsku - kazao je komšija.

Komšije kažu da su braći pomagali kroz prozor.
- Kad bi im nešto trebalo od namirnica, Slobodan bi zvao s prozora i spustio bi torbu i novac. Mislim da nisu imali ni telefon. On je stalno ležao na krevetu pored prozora, tu su i pronašli njegovo telo - rekle su komšije.
Pogledajte još