Valjevo: Falsifikovanjem poslovne dokumentacije prisvojili 38 miliona dinara

Krivična prijava podneta je protiv Predraga M.(48) i Duška L. (55), odgovornih lica preduzeća "Lokvice trejd" iz Beograda, Živorada V. (42) i Vladimira J.(50), odgovornih lica TZR "Starudije" Beograd, Miloša J. (24), odgovorno lice preduzeća "Kapetanovina" iz Užica i Nenada U. (40), odgovornog lica preduzeća "Dendžo" iz Užica.

Oni su, kako se navodi u saopštenju, prijavljeni zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

- Osnovano se sumnja da su oni prikazali simulovane pravne poslove u ukupnom iznosu većem 14 miliona dinara - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su to radili "sačinjavajući falsifikovanu poslovnu dokumentaciju o nabavci sekundarnih sirovina za preduzeće "Lokvice trejd" iako stvarnog prometa roba nije bilo".

Osumnjičeni Predrag M. je sebi pribavio imovinsku korist, "jer je neovlašćeno podigao gotov novac sa računa preduzeća "Lokvice trejd" u iznosu većem od 24 miliona dinara".

- Ukupna imovinska korist pričinjena ovim krivičnim delima procenjuje se na preko 38 miliona dinara - navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još