Putari, spremite se: Danas popodne sneg u većem delu Srbije

Jutarnja temperatura biće od minus jedan do četiri stepena, a najviša dnevna od nula stepeni na severozapadu, do šest na jugoistoku zemlje.

Vetar će biti slab do umeren, ali u Donjem Podunavlju povremeno i jak, istočni i jugoistočni, popodne zapadni i severozapadni. I u Beogradu će sutra biti oblačno i hladnije, pre podne s kišom, a od podneva sa snegom. Temperatura će biti oko tri stepena, popodne u padu. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni, popodne
severozapadni.

Republički hidrometeorološki zavod je posebno upozorio da od sutra popodne, tokom naredne noći i u subotu pre podne očekuje formiranje snežnog pokrivača od pet do 10 santimetara u većini krajeva. Lokalno na severu i zapadu očekuje se i do 20 santimetara snega. U nedelju predstoji osetan porast temperature i u većini krajeva otapanje snega.

Potom će i dalje biti pretežno oblačno, do utorka relativno toplo i uglavnom suvo. Jugoistočni vetar će se pojačati i u košavskom području i na planinama biće povremeno jak.

Od srede do kraja iduće nedelje biće hladnije, vetrovito, ponegde sa slabim padavinama.

I u Beogradu se iduće nedelje očekuje slično vreme. Biometeorološka prognoza za petak, 18. januar 2012: Meteorološke prilike nepovoljno će uticati na većinu hronično obolelih, a naročito na kardio i cerebro-vaskularne bolesnike.

Mogući su glavobolja, reumatski bolovi i neraspoloženje.

Beta

Pogledajte još