Mladiće iz Svojnova ugušio gas iz agregata

Četvrica mladića iz Svojnova preminuli su zbog trovanja ugljen-monoksidom koji je cureo iz agregata, izjavio je za agenciju Beta istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović.

Veštačenje stručnjaka iz Nacionalnog kriminalističko-tehničkog instituta u Beogradu pokazalo je da je koncentracija otrovnog gasa u prostoriji u kojoj se nalazio agregat bila dovoljna da ubije mladiće.

"Izvršena su veštačenja u zatvorenoj i otvorenoj prostoriji u kojoj se agregat nalazi", rekao je Petrović i dodao da su u prostoriji sa otvorenim vratima i posle sat vremena proizvedene koncentracije ugljen-monoksida bile dovoljne da izazovu smrt.

Reč je o benzinskom agregatu od 2,5 kilovata.

Gas je prošao kroz dva prozora izmedju prostorije u kojoj se nalazio agregat i prostorije u kojoj su boravili mladići. Prozori su bili zatvoreni, ali se pretpostavlja da nisu dobro dihtovali.

Policija je 10. januara oko 8.30 u Svojnovu, u vikendici Bojana Atanaskovića, zatekla beživotna tela četvorice mladića - Miloša Atanaskovića (1995), Jovana Ilića (1995), Djordja Marjanovića (1996) i Marka Živkovića (1993).

(Beta)

Pogledajte još