Vrnjačka Banja dobija do leta akva - park za 10.000 ljudi

- Urađen je idejni projekat rešenja za akvapark na čak osam hektara i takođe je završeno idejno rešenje za veliki sportski centar na istom tolikom prostoru odmah pored akvaparka. Znamo da se prijavilo više zainteresovanih investitora i moguće je da izgradnja bude gotova već do početka leta ako sve bude teklo po planu - kažu nadležni u preduzeću “Monting”, koje je uradilo idejno rešenje.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, neki od najozbiljnijih investitora dolaze iz zemalja sa Bliskog istoka. Njzainteresovaniji su Arapi i Azerbejdžanci. Opštinske vlasti su potvrdile zainteresovanost investitora za projekat, ali će se o tome izjasniti krajem sedmice.

Prema idejnom rešenju u koje je „Blic” imao uvid, planirano je da akvapark ima čak 10.000 posetioca dnevno i da bude najveći u Srbiji i jedan od najvećih u regionu.

- Za razliku od postojećih akva - parkova u Srbiji, ovaj u Vrnjačkoj Banji bi imao tzv. neprekidnu reku, tačnije vodu koja teče ukrug u svom koritu kao reka i nosi posetioce.Takođe za razliku od drugih u Srbiju, imao bi veliki bazen sa talasima i porodične tobogane pored onih za pojedince ili za dvoje ljudi. Bilo bi ukupno više od deset tobogana - objašnjavaju nadležni u preduzeću ”Monting”.

Oni dodaju da bi u okviru akvaparka bio izgrađen i zatvoreni spa-velnes centar najveći u Srbiji.

- Zatvoreni spa-velnes centar bi bio izgrađen na 15.000 kvadrata i mogao bi istovremeno da primi oko 1.500 posetilaca. Imao bi parna kupatila, saune, male bazene, džakuzi, sale za masaže... - napominju u „Montingu”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.