AO: Ana bolja od Jelene u srpskom derbiju

Jelena Janković, 22. nositeljka na Australijan openu, mnogo bolje je počela meč i bez vecih problema osvojila svoj prvi servis u gemu, a već u je u narednom imala četiri brejk lopte, koje je Ivanović spasla.

Najbolje rangirana srpska teniserka, 13. nositeljka turnira, prva je uspela da napravi brejk.

Ona je, pri rezultatu 1:1, iskoristila treću brejk loptu i došla do prvog vođstva u meču, a potom je bez većih problema osigurala brejk.

Jankovićeva je sa nulom uzela svoj naredni servis, a isto je učinila i Ana, koja je potom napravila još jedan brejk.

Jelena je od tog trenutka ozbiljnije napadala Anin servis, a i s mnogo vise sigurnosti je igrala svoje servis gemove, i uspela je da dođe do izjednačenja u prvom setu (5:5).

Janković je u 11. gemu vodila sa 40:0, ali je Ana osvojila pet uzastopnih poena i došla do novog brejka i prednosti.

Ana Ivanović je u 12. gemu treći put servirala za set, iako je Janković imala čak dve vezane brejk lopte, prva teniserka Srbije je okončala taj deo igre u svoju korist sa 7:5, nakon 51 minuta igre.

U drugom setu je bilo mnogo manje uzbuđenja, a 13. nositeljka na "Ozi openu" je lako uzimala svoje servise.

Ona je u trećem gemu drugog seta sa nulom oduzela servis Jeleni Janković, a potom je do kraja meča izgubila samo dva poena na svoj servis.

Janković je do kraja meča još jednom izgubila svoj servis, što je Anu Ivanović dovelo do osme pobede u 11 međusobnih okršaja.

Meč je trajao jedan sat i 25 minuta.

Ivanović će se u narednom kolu Australijan opena sastati sa četvrtom teniserkom sveta, Agnješkom Radvanjskom iz Poljske, koja je prošle noći pobedila Heder Votson iz Velike Britanije sa 2:0 (6:3, 6:1).

Pogledajte još