AO: Novak počistio i Štepaneka

Prvi nosilac Australijan opena, lako je počeo meč na svoj servis, ali je u istom ritmu igrao je i Čeh svoje gemove.

U šestom gemu prvog seta, Đoković je bio najbliži brejk loptama, ali Štepanek odličnim servisima nije dozvolio đokoviću da dođe do brejka.

Čeh je u narednom servis gemu Đokovića prvi došao do brejk lopti, ali ih nije iskoristio.

Trostruki pobednik australijskog turnira je u 10. gemu prvog seta došao do prvih brejk lopti, od kojih je iskoristio drugu i okončao taj deo igre u svoju korist sa 6:4.

U istom ritmu igrao se i drugi set, a jedinu brejk loptu, u osmom gemu, iskoristio je teniser iz Srbije i poveo sa 5:3.

Đoković je potom lako na svoj servi došao do prednosti od 2:0 u setovima.

Treći set doneo je više uzbuđenja nego prva dva, a Đoković je u prvom gemu koji je trajao 15 minuta, imao četiri brejk lopte, ali nije uspeo da ih realizuje.

Pri rezultatu 2:2, Đoković je došao do pete šanse u setu da oduzme servis, ali je Štepanek servis vinerom spasio brejk šansu.

Čeh, 31. nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije, u osmom gemu seta je došao do druge brejk lopte koju nije iskoristio, a potom su obojica s nulom osvojila svoje naredne servise.

Đoković je pri rezultatu 5:5 došao do tri brejk lopte, od kojih je iskoristio drugu i došao u situaciju da servira za meč.

On je lako u narednom gemu osvojio svoj servis i tako se plasirao u osminu finala, gde će se sastati sa boljim iz meča između Sema Kverija iz SAD i Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

Meč je trajao dva sata i 22 minuta.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.