Momir Ilić: Nismo prelomili meč

Poljska je pobedila Srbiju sa 25:24 (11:13), u četvrtom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u španiji.

"Izgubli smo jer nismo odigrali dobro u prvom poluvremenu. Imali smo plus pet i napad za šest razlike, ali napravili smo previše grešaka. Mi smo mogli sami da odlučimo pobednika, a mi smo vratili protivnika u život i to nas je na kraju koštalo", rekao je Ilić agenciji Beta.

On je dodao da će naredna utakmica sa Slovenijom biti veoma teška, bez obzira što Srbiji treba pobeda od samo dva gola da bi bila prva u grupi.

"Treba da prespavamo noć da vidimo šta se dogodilo. Kada je najteže tu se pokazuje ko ima srce", rekao je Ilić.

Desno krilo reprezentacije Srbije Rajko Prodanović smatra da je tragično što je njegova ekipa u poslednjoj sekundi primila gol mi ostala bez boda.

"Ne mogu da shvatim gde smo pogrešili. Celu utakmicu smo se borili, pružali maksimum i na kraju ovako da izgubimo. Izgleda da nam je nedostajala sreća", rekao je Prodanović agenciji Beta.

On je dodao da su se takve situacije događale i ranije i da je sada najvažnije da se ekipa "izdigne iznad situacije".

"Utakmica je bila teška i sada treba da se oporavimo. Treba da odigramo još bolje protiv Slovenije", zaključio je Prodanović.

Reprezentativac Srbije Nenad Vučković ocenio je da je njegov tim zaslužio bar jedan bod iz ove utakmice.

"Odigrali smo dobro u prvom poluivremenu i jednom delu drugog. Nismo uspeli da prelomimo utakmicu. šta sada da radimo...i da smo pobedili morali bismo da dobijemo Sloveniju da bi bili prvi u grupi. Ostaje nam da što pre zaboravimo ovu utakmicu i da se psihički oporavimo i da probamo da dobijemo narednu utakmicu", rekao je Vučković.

Srbija će se sastati sa Slovenijom u subotu u 20.15.

Beta

Pogledajte još