Novi trend na modnim pistama: Modeli sa automatskim puškama i mačetama?!

Novi modni trend tzv. "brutalnog modnog stava" započeo je nemački dizajner Filip Plejn koji je svoju kolekciju jesen/zima 2013. godine predstavio u Milanu revijom koja je podsećala na glamurozni sajam oružja. Njegovi seksi modeli su bili istetovirani po celom telu porukama, a u rukama su nosili vrlo specifične "asesoare" - vatreno oružje.

Jednom glamuroznom muškom modelu na izvajanom stomaku bila je istetovirana poruka "Ubijaj samo za pravu ljubav", na licu je imao ratničke boje, a u rukama čak dve automatske puške. Iza njega se pojavio model sa "fantomkom" poput nekog specijalca ili teroriste, a treći je pistom prošetao držeći pištolj.

Popularni modni brend "G-Star Raw" predstavio je svoju novu kolekciju u Berlinu na sličan način (video iznad), koji je neke iznenadio, ali svakako nikoga nije ostavio ravnodušnim. Naime, modnom pistom su prošetali modeli naoružani najrazličitijim vrstama noževa. Među modelima bio je i holivudski glumac, zvezda Tarantinovih filmova "Reservoir Dogs" i "Kill Bill", Majkl Medsen. On je nosio teksas jaknu sa džepovima na leđima za dve mačete i nizom drugih džepova u koje je moguće sakriti čak deset noževa.

Modni dizajneri se na sve načine trude da privuku pažnju naslovnica magazina, pa je i ovo još jedan očigledan način. Da li su ovog puta ipak preterali?

Pogledajte još