Zašto je dobro malo sačekati sa seksom u novoj vezi?

Budite sigurni

Zaista morate biti sigurni da li je taj neko za vas. Jednom kada spavate, opcija "Undo" ne postoji. Svi se ponekada u životu kajemo, ali učite na greškama – budite sigurni šta mislite o toj osobi, a ako vam se mišljenje promeni usled određene situacije, biće vam drago što niste spavali sa njim.

Kvalitet

... a ne kvantitet. Morate biti sigurni da li ste sa nekim seksualno kompatibilni, a to se vrlo lako da proveriti energijom koja vlada među vama. Pokušajte da procenite da li se uopšte isplati da spavate sa tom osobom.

Samopoštovanje

Nije poenta u tome da budete previše konzervativni, ali morate poštovati sebe i svoje telo. To znači da bi trebalo da spavate sa nekim ko vas ceni kao osobu i nije sa vama samo zbog seksa. Mnogima je seks čista rekreacija i to može biti odlično iskustvo, ali nemojte potcenjivati sebe ako niste u tom fazonu.

Rizik

Jedan od najvažnijih razloga zbog kojih bi trebalo odložiti seks jeste da čak ni kondomi nisu dovoljno pouzdani da vas zaštite od polno prenosivih bolesti. Kada se nađete u novoj vezi, prvo se uverite sa kim imate posla, a način na koji se on brine o sopstvenoj higijeni otkriće vam dosta.

Da li vas je vredan?

Kada je vreme da se upustite u seksualne odnose – posle nedelju ili mesec dana? To zavisi od osobe do osobe. Neki su srećniji kada sačekaju, drugi su sigurni da to ne mogu. Ako je zaista zagrejan za vas, čekaće vas dok ne budete spremni. Dečko koji vas je vredan neće navaljivati.

Izbegnite kajanje

Kao što smo već napomenuli – na greškama se uči. Ipak, ako slušate svoja unutrašnja osećanja možete postati svesni intuicije koja vam govori da li je to ispravno ili ne. Ukoliko odložite seks sa određenim momkom, možete izbeći prilično ozbiljno kajanje potom.

Pritisak

Moderni oblik pritiska okoline je svuda oko nas. Podstiče se liberalni pristup kod žena da spavaju što pre sa momkom kog su nedavno upoznale, često i bez interesa za dužom vezom. Samo se setite naziva "prijatelji sa povlasticama". Ako je ovo nešto što oba partnera žele – to je sasvim ok, ali ako jedan želi nešto više – nikako. Nemojte se upuštati u seksualne odnose samo kako biste udovoljili željama okoline, radite ono što osećate.

B92.net

Pogledajte još