Tači: Susret sa Dačićem normalizuje odnose, ali Platforma ostaje bez vrednosti

On je takođe rekao da je Vlada Srbije prvi put preuzela obavezu i odgovornost za rasformiranje paralelnih institucija bezbednosti i njihovo uklanjanje sa Kosova i izrazio uverenje da će se stvari kretati brže i dinamičnije kada se radi o ostvarivanju te obaveze.

"Razgovarali smo o pitanjima oko kojih smo se ranije saglasili, o zaokruživanju punog ostvarivanja sporazuma IBM. Sada će se naravno carina plaćati prema standardima koji su određeni prema Ustavu i zakonima Kosova", izjavio je Tači istakavši da je Kosovo jedinstvena carinska zona te da će se to struktno poštovati.

Kad je reč o severu Tači je kazao da će poštovati volju tamošnjih gradjana da izaberu svoje predstavnike, kao i da će Priština razvijati fond za sever.

"Mi ćemo razvijati fond za sever zemlje. Ova zona ima potrebe za razvoj i vraćanje vere tim građanima"
, kazao je Tači.

On je odbio mogućnost da se platforma Srbije o Kosovu nadje na dnevnom redu razgovora i rekao da je platforma bila i ostaje bez vrednosti i ne može se postaviti na stolu tamo gde su predstavnici Kosova.

Prema pisanju dnevnika Koha ditore, Tači je jučerašnji susret ocenio kao doprinos normalizaciji odnosa između dve zemlje i dodao da je sada mnogo veći optimista da će biti napretka između Kosova i Srbije.

Pogledajte još