Vučić: Prioriteti su datum za početak pregovora sa EU i više stranih investicija

- Ono što je strašno važno to je da dobijemo što je moguće više investicija, jer mi danas imamo, ukoliko bismo dobili datum, bar nekoliko firmi, velikih svetskih kompanija koje bi došle u Srbiju u tom trenutku, to bi bio i jedan novi pravni okvir koji bi garantovao punu pravnu i ekonomsku sigurnost za sve koji bi da ulažu novac u našu zemlju - poručio je Vučić u intervjuu crnogorskoj televiziji Atlas.

Prema njegovim rečima, moramo da razmišljamo o teritoriji, ali moramo da razmišljamo i o živim ljudima, o njihovim potrebama, o onome kako će da prežive sutra.

Stav da se u isto vreme može imati i Kosovo i članstvo u Evropskoj uniji, kako je rekao, vidi kao frazu, od koje je "uvek bežao".

On je naglasio i da njegova stranka želi da se, u okvirima ustava, uradi sve da Srbija dobije datum za početak pregovora.

- Ponašamo se onako kako moramo i kako možemo, i ja bih to definisao na drugačiji način, gledamo da dobijemo najviše za naš narod i za naše građane, a da izgubimo najmanje što moramo, i ja mislim da je to prilično dobra definicija - istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija se ponaša u skladu sa zadatim okvirima, i taj okvir, kako je dodao, je toliko uzak da se sve vreme krećemo po tankoj žici - nekršenje Ustava Republike Srbije, a istovremeni nastavka našeg evropskog puta.

Vučić smatra i da predsednik Vlade Ivica Dačić Kosovu nije ponudio stolicu u UN-u u zamenu za sever Pokrajine.

- Nije ni dobro ni moguće da nudimo nešto što nemamo pravo da ponudimo, tako da ja ne mislim da je on to ponudio, da budem sasvim otvoren, mislim da je želeo da kaže da smo mi spremni za sveobuhvatni dogovor, to je bio smisao i da ne moramo da razgovaramo samo o tehničkim stvarima, već da smo spremni da razgovaramo o nekom dugoročnijem dogovoru sa Albancima - objasnio je Vučić.

Blic.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.