Horor recept iz Vršca: Kako se pravi "eurokrem" od čokolade sa deponije?

0

Josif K. (50), koga je vršačka policija nedavno uhapsila jer je proizvodio i prodavao "eurokrem" napravljen od čokolade sakupljene sa deponije fabrike "Swisslion", otkriva kako je to činio.

Priznajem da sam uzimao čokoladni otpad s deponije i da sam od toga pravio “eurokrem“. To sam radio kako bih zaradio novac. Siguran sam da je taj krem bio ispravan jer sam ga ja prokuvavao, a pre pakovanja sam pažljivo prao kantice – priznao je Josif K. (50) svoj “horor recept” a prenosi “Kurir“.

Josif K. je na saslušanju nije odavao znake nerzove, jer, kako kaže “Kurirov” izvor, “bio je svestan da je uhvaćen na delu i da nema kud”.

Trojica svedoka potvrdili su da su od Josifa K. kupili “eurokrem“ i da su ga i oni kasnije prodavali. Uzorci onoga što je Josif K. proizvodio poslati su na ispitivanje i tek nakon toga će biti utvrđeno da li će on biti optužen, osim za nedozvoljenu trgovinu, i za krivično delo stavljanja u promet štetnih namirnica.

Da podsetimo, Josif K. je sakupljao džakove sa čokoladnim otpadom koji se baca na fabričku deponiju, a kasnije u kućnoj radinosti i nehigijenskim uslovima smrzavanjem i otapanjem odvajao plastiku, najlone i ostali otpad od bačene čokolade. Potom je od čokoladnog dela pravio krem i pakovao ga u kantice, pa prodavao po znatno nižoj ceni od one u radnjama.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.