Farmerke sa algama ubice celulita

Ovaj brend nudi tri različita stila sa drugačijim svojstvima. "Aloe vera" stil će vam omekšati kožu, sa efektom hlađenja. U farmerkama sa "Olive Extract-om" ćete imati napredni hidrirajući tretman.

Treći stil je bez sumnje, najktroverzniji. Zove se "Smooth Legs" (Glatke noge) i posle nošenja famerki koje imaju integrisane hemikalije, vaš celulit će nestati, javljaju agencije.

"Sastoji se od ekstrata algi, retinola i kafeina. Stil je klinički testiran od strane Instituta Adriant iz Francuske, gde je 69 odsto ljudi izjavilo im se nakon četiri nedelje nošenja farmerki, osam sati dnevno, pet dana u nedelji, stanje na njihovim nogama poboljšalo.", tvrde iz firme Vrangler.

Ova studija je mnogima nejasna. Da li postojala kontrolna grupa? I ko bi nosio isti par farmerki svaki dan?
Nekoliko eksperta za kožu je reklo da je tvrdnja da celulit može da se "izleči" preko farmerki apsolutno netačna.

"Nemoguće je da anti-celulit proizvod deluje preko farmerki. Doza koja je neophodna da bi uticala na kožu nikako ne može da se nanese ovakvim putem.", rekao je Dr Esra Ogru. "Kao dermatolog ,stručnjak za kožu i molekularni biolog, tvrdim da ne postoji naučno rešenje koje bi obezbedilo ovakav efekat.", rekao je Dr Ogru i dodao da je to samo marketing.

Marketing, ili ne, iz Vranglera su angažovali Lizi Džeger, ćerku Mika Džegera, kojoj ove farmerke neodoljivo stoje.

(old_image)

Pogledajte još