Biljana Srbljanović poredi Lili Marlen i Marš na Drinu: Može li iko zamisliti da se u nemačkoj ambasadi svira Lili Marlen

"Još jedna pobeda Vuka Jeremića: I od najbanalnije proslave uspeo je da napravi polemičku i problematičnu situaciju za Srbiju", napisala je Srbljanovićeva na svom nalogu na Tviteru.

Ona smatra da je veoma nesrećno napravljen izbor pesama.

"Može li iko zamisliti novogodišnji prijem u nemačkoj ambasadi, na kojem svira Lili Marlen? Da ne govorim o UN-u", napisala je Srbljanvićeva.

Njoj se nije dopao ni način na koji je Jeremić branio izbor ove pesme. Podsetimo, Jeremić je rekao da se maliciozna tumačenja "Marša na Drinu“ tiču njene navodne zloupotrebe tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije, piše "Blic".

Uz dužno poštovanje prema svim žrtvama tih tragičnih konflikta, ovi napadi predstavljaju žalosne pokušaje da se izvrne značenje muzičkog dara koji smo ponudili svetu prošlog ponedeljka i predstavljaju duboku uvredu za srpski narod", rekao je Jeremić.

Biljana Srbljanović se osvrnula i na stranačku istoriju Vuka Jeremića
Srbljanovićeva nije bila impresionirana objašnjenjem.

"Skupljajući jeftine poene kod populista u zemlji, ponovo je Srbiju uvalio u problem: Da se svađamo sa Ban Ki-munom i polemišemo o glupostima", napisala je Srbljanovićeva.

Takođe, Srbljanović nije propustila da prokomentariše da je matična stranka Vuka Jeremića SPS čiji je član bio devedesetih.

"U DS se učlanio kada je ova stigla na vlast", dodala je ona.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.