Vuković: Samo da se oporavimo od Poljske

"Da li imamo snage da izađemo jači, pitanje je sada? Ovo je jedan od poraza koji mnogo boli. Muški je poraz. Ovo je poraz gde smo se ipak, potrošili, ali smo pokazali želju, borbenost, da možemo da igramo. Imali smo šanse da prelomimo meč, ali nismo uspeli. To je sada problem kojim se bavimo. Slovenci su dve utakmice dobili srećno. Mnogo faktora će odlučivati ko će pobediti. Trenutna inspiracija, priprema utakmice ili golmani", kazao je Vuković novinarima u Saragosi.

Srbiji je za osvajanje prvog mesta i dobijanje lakšeg rivala u osmini finala potrebna pobeda od najmanje dva gola razlike.

Vuković je dodao da ekipa još uvek ima problema sa povredama Nemanje Zelenovića, Darka Stanića i Petra Nenadića i da će večeras videti da li će napraviti poslednju izmenu i prijaviti Marka Krsmančića.

"Nadam se da ćemo se oporaviti, jer je svima teško pao poraz i to na ovaj način. Ipak, koliko god sve to delovalo bolno, sami smo krivi za poraz. U jednom trenutku nismo se snašli na kombinovane odbrane. Šutnuli smo par puta neodgovorno. Falio nam je još jedna razigran desnoruki bek. Falili su mi Šešum i Nenadić", dodao je Vuković.

Pivotmen srpske reprezentacije Alem Toskić ocenio je da poraz od Poljske bio težak, ali je podsetio da ekipa još uvek drži sudbinu u svojim rukama.

"Slovenija je dobra reprezentacija, igra brz rukomet. U svakom napadu znaju šta hoće. Svesni smo da nas očekuje jedan veliki boj protiv Slovenaca, prsa u prsa! Posle 60 minuta ko bude bolji, pružićemo ruku i otići na pivo i čestitati jedni drugima. Sve je na nama, imali smo i sastanak, tako da ako želimo da budemo prvi u grupi, moramo da pobedimi Sloveniju", poručio je Toskić.

On je dodao da je prednost Srbije iskustvo reprezentativaca, dok je adut Slovenije to što rotira svih 16 igrača.

Jedan od najboljih svetskih golmana Darko Stanić rekao je da ima problema sa leđima.

"Povredio sam se u toku utakmice sa Poljskom. To je stara povreda, ali nikada mi nije bilo ovako loše. Pokušavamo da pronađemo nekoga ko zna da namesti pršljen na kičmi, da bih mogao da branim protiv Slovenije. Kada mi neko pomogne na ovaj način, spreman sam odmah da stanem među stative", istakao je Stanić.

Utakmica petog kola C grupe SP između Srbije i Slovenije igra se sutra od 20.15 u Saragosi.

(Tanjug)

Pogledajte još