Vujošević: Za ovaj tim stavljam glavu na panj

"Poštujem Budućnost, to nije dobar skup pojedinaca, već dobra ekipa. U poslednjih pet, šest utakmica došli su do maksimuma, svaki meč igraju do kraja motivisano i borbeno. Čeka nas teška utakmica, oni su nezgodan protivnik koji protiv svake ekipe daje 120 odsto", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Partizana sutra od 21 sat u beogradskoj hali Pionir igraju protiv Budućnosti utakmicu 18. kola Jadranske lige. Obe ekipe su u vrhu tabele, crno-beli zauzimaju treće mesto sa 11 pobeda, dok ekipa iz Podgorice ima trijumf manje.

Vujošević je rekao da veruje u svoj tim i da je ambicija da klub i sledeće sezone igra u Evroligi. Prvoplasirani tim regularnog toka Jadranske lige posle regularnog dela takmičenja izboriće plasman u Evroligu, kao i šampion regionalne lige.

"Liga je zaista teška, svi su se spremili za takmičenje u Jadranskoj ligi u kojoj svaka utakmica puno znači. Moj tim može svakoga da pobedi, ali i od svakoga da izgubi. Lakše igramo kada nemamo imperativ i na tome moramo da radimo, to je deo sazrevanja", rekao je trener Partizana.

"Verujem u talenat moje ekipe, opredelili smo se za koncept podmlađivanja, koji je izazvan raznim okolnostima i svesni smo rizika koji on nosi. Zalažem trenerski renome i stavljam glavu na panj za procenu perpsektive ovog tima. Ne možete sticati iskustvo na osnovu tuđih grešaka, a neke stvari ne mogu da se rade prečicama i bez muke", dodao je trener srpskog šampiona.

Vujošević je pozvao navijače da dođu u Pionir i korektno navijaju, aludirajući na incidente u Podgorici koji su se dogodili tokom utakmice u prvom delu takmičenja.

"Hoćemo da se pokažemo kao pravi domaćini, ne želimo nikakav revanšizam i primitivizam", poručio je trener beogradske ekipe.

On je rekao i da će klub morati da nađe način da i sledeće sezone ekipa ostane na okupu, uz određena pojačanja, ali i da bi trebalo da se spreči da talenti odlaze iz zemlje.

Vujošević je istakao da su neke utakmice Partizana podigle prag očekivanja, ali da se ne mogu odmah očekivati dobri rezultati kada se tim podmlađuje.

"Naporan rad izgrađuje karakter i svi koji tako rade nisu spremni da gube. Oni koji pripadaju timu ostaće u njemu. Spreman sam da se 'prostrem' za ovaj tim koji mora da se stvara", rekao je Vujošević i ponovio da je klub u teškoj finansijskoj situaciji.

"Finansijska situacija je teška, kod nas ne dolaze neki šeici... Videćemo da se na sledećim izborima kandiduje neko od vođa navijača Partizana, pa bismo onda lakše plivali", rekao je Vujošević.

Trener Partizana rekao je da se kapiten Vladimir Lučić vratio treninzima, kao i da će u ekipi biti Leo Vesterman.

Beta

Pogledajte još