Žandarmerija kod spomenika u Preševu, stiglo pet autobusa punih policije!

U bazu Žandarmerije kod Bujanovca stiglo je pet autobusa punih policaje, a noć ranije u ovu bazu došao je i novi kontingent Žandarmerije, javlja Kurir. Sve je apsolutno spremno da se sprovede odluka države.

Međutim, scenario same akcije se drži u strogoj tajnosti, tako da samo najviše državno rukovodstvo zna kada će i na koji način doći do ove operacije.

Prema pisanju Blica, premijer Srbije Ivica Dačić i ministar odbrane Aleksandar Vučić doneće tokom vikenda konačnu odluku o uklanjanju spornog spomenika poginulim pripadnicima terorističke oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca /OVPMB/. Moguće je da sporni spomenik bude uklonjen danas ili sutra.

" Vučić je čekao povratak Dačića iz Brisela sa sastanka sa evropskim zvaničnicima kako bi postigli dogovor o uklanjanju spomenika teroristima na jugu Srbije i sve će biti poznato već ovog vikenda", navodi izvor lista.

Ovaj izvor dodaje da su i Vučić i Dačić nekoliko puta jasno rekli da je nedopustivo postavljanje tog spomenika, ali i da neće donositi nikakvu ishitrenu odluku.

Zvanično, u četvrtak je istekao rok koji je premijer i ministar policije Srbije Ivica Dačić postavio albanskim liderima. Sem primetne napetosti svih meštana Preševa, dan je prošao gotovo nestvarno mirno.

Čak je na ulicama grada primećeno znatno manje policije nego ranijih dana, a reč je uglavnom o saobraćajcima.

Pogledajte još