Vuković: Hteo sam da zadovoljim sujetu starijih igrača!

Srbija je večeras u Saragosi izgubila od Slovenije sa 31:33 (16:19), u poslednjem petom kolu takmičenja u Grupi C i zauzela treće mesto, pa će u osmini finala igrati sa drugoplasiranom ekipom iz Grupe D - domaćinom Španijom.

"Odigrali smo jedno loše poluvreme, pre svega u odbrani. Najcrnje je bilo to što su najiskusniji igrači padali u odbrani. Dogovorili smo se na poluvremenu da uđemo sa rotacijama u taj centralni blok i dosta smo popravili odbranu, stekli samopouzdanje u napadu. Mislim da je Uroš Mitrović pokrenuo naše bekove", rekao je Vuković novinarima posle meča.

On je podsetio da je njegova ekipa u 54. minutu imala prednost od 31:28. "Najcrnje od svega je što sam od tima dobio signal da najiskusniji igrači budu na terenu u tom trenutku. To nije bila moja ideja. 'Ispoštovao' sam ekipu i desilo se to što se desilo", rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, ideja je bila da iskusni igrači reše problem sa odbranom "pet plus jedan".

"Hteo sam da budu sujete zadovoljene i da pokažu šta mogu i šta jesu, međutim, videli ste kako se to završilo. Šta sada očekivati ako čekamo Španiju ovde u osmini finala. Ako danas nismo bili zadovolkjni suđenjem sigurno nećemo biti ni za dva dana", rekao je Vuković.

Selektor Srbije je naglasio da je "sportski nadati se i očekivati".

"Znam kako funkcioniše sistem Svetskog prvenstva. Teško je očekivati da se neće sve učniti da Srbija ispadne. Na nama je da pokušamo da se suprotstavimo, ako je to moguće. Teško je biti optimista posle ovakvih poraza, ovakvih lomova u glavama. Nisam siguran šta treba da mislim i kako da se sa pojedincima u budućnosti ponašam", rekao je Vuković.

Svetsko prvenstvo igraće se do 27. januara u Španiji.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.