Nag mladić utrčao u zagrebačku katedralu uz poklič: "Seks u škole!"

U Policijskoj upravi u Zagrebu nisu mogli da potvrde je li protiv mladića podneta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira, javlja "Jutarnji list".

- Mladić koji je utrčao imao je oko 25 godina, fizički je jak i ima kratku, tamnu kosu. Trebala mi je koja sekunda da shvatim da neko go trči katedralom. Nekoliko minuta je obezbeđenje trčalo za njim, a onda su ga uhvatili. Otimao im se, pa im je pomogao policajac. Zamolili su ga da se smiri, a on je viknuo “Neću, zovi kardinala”. Časne su se ustrčale, vikale su turistima da ne snimaju trkača, da je on Sotona - kaže Nikola, koji se u katedrali zatekao slučajno.

Dva pripadnika obezbeđenja i policajac nisu uspeli da savladaju mladića, pa je došlo pojačanje. Turiste je prizor veoma zainteresirao, a zanimalo ih je i šta je muškarac vikao.

- Sve vreme je vikao nešto poput “Za seks! Seks u škole!”, pa sam zaključio da je reč o nekome ko se zalaže za uvođenje zdravstvenog vaspitanje. Odabrao je, doduše, pomalo neobičan način da izrazi podrška uvođenju programa, ali valjda svako ima svoj način - kaže Nikola.

Jutarnji list

Pogledajte još