Aleksinac: U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuli devojka i mladić

- Do nesreće je došlo kada se vozilo “reno laguna”, kojim je upravljala M. N. (25) iz Aleksinca direktno sudarilo sa “mercedesom” koji je vozio sada pokojni D. S. Smrtno je stradala njegova saputnica K. S. dok su povredjeni i A. Đ (20) iz Prokuplja i D. P. (19) iz Niša, takođe putnici u “mercedesu” kao i vozač “renoa” M. N. koja je u životnoj opasnosti – precizirala je policijska portparolka Lidija Pavlović, prenosi Telegraf.

Ona je dodala da se uzroci nesreće tek utvrđuju, ali da je za sada izvesno da se “reno laguna” kretala izuzetno velikom brzinom.

Kako prenosi Telegraf u izvorima iz istrage, došlo je do strahovitog sudara o čemu svedoči i činjenica da je uviđajna ekipa motor “reno lagune” pronašla u njivi, 15 metara daleko od mesta udesa.

- Ne možemo tačno da tvrdimo šta je uzrok udesa dok ne sprovedemo kompletno veštačenje.Ono što za sada znamo je da se “reno laguna” kretala iz pravca Rutevca ka Bobovištu, dok je “mercedes” dolazio iz suprotnog smera. Prema tragovima kočenja, za sada možemo da kažemo da se “reno laguna” kretao veoma brzo, te da je došlo do direktnog sudara – kaže sagovornica Telegrafa.

Ona dodaje da je udar bio toliko jak da su oba vozila potpuno smrskana, a vatrogascima je bilo potrebno sat vremena da tela stradalih izvuku iz “mercedesa”.

Kako je saopštio direktor niške Ortopedske klinike Milorad Mitković povređeni A. Đ. ima višestruke prelome kostiju.

- Pacijent je primljen sa prelomom leve butne kosti zbog čega će biti operisan, takodje ima i prelom desnog ručnog zgloba koji je fiksiran, svestan je i stabilan i za sada van životne opasnosti – kazao je Mitković.

Devojka D. P. je nakon pregleda na Klinici za neurohirugiju otpuštena na kućno lečenje, dok se lekari niškog Kliničkog centra bore za život vozača “reno lagune” M. N.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.