Narkodileri uhapšeni u Novom Sadu

Policija je danas uhapsila i odredila policijsko zadržavanje četvorici članova međunarodne kriminalne grupe koja je u prethodna tri meseca prodavala amfetamin, kokain i hašiš na području Novog Sada, Šapca i teritorije Nemačke i Holandije.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, uhapšen je novosađanin Mladen K. (43), koji je organizator te grupe, Stanoje M. (42) iz Futoga, Dejan M. (37) iz Šapca i Jovo S. (45) iz Čuruga.

Policija ih sumnjiči za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, a Stanoja M. i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nakon pretresa putničkih vozila, stanova i drugih prostorija osumnjičenih pronađena je i oduzeta droga u vrednosti od oko 300.000 evra.

Među njom je bilo 8,5 kilograma amfetamina, 111 grama hašiša, 70 grama heroina, sedam grama marihuane, jedan gram kokaina, a pronađen je i jedan pištolj „Broving", dva putnička automobila, jedan kamion, 5.200 evra, 71.000 dinara, 1.140 kuna, 30 funti (novac potiče od prodaje droge), pribor za pakovanje i merenje opojne droge i drugo.

Pogledajte još