Odaberite pol deteta: Više seksa, veće šanse da dobijete dečaka

Buduće mame koje sanjaju o dečacima moraju da navale na namirnice bogate kalijumom i natrijumom, dok žene koje bi više volele ćerku prednost treba da daju hrani koja sadrži više kalcijuma i magnezijuma.
Šta kaže nauka?

Pol deteta je određen u trenutku začeća jer spermatozoid nosi ili ženske X ili muške Y hromozome.

Ukoliko želite devojčicu
- Vodite ljubav tako da budete „gore”.
- Potrudite se da doživite orgazam pre muškarca.
- Vodite ljubav kada je mesec pun.
- Vodite ljubav po podne.
- Budite opušteni za vreme seksa.

Važno je samo da se upoznate s procesom oplodnje. Ako jajnu ćeliju oplodi ženski spermatozoid, onda će biti začeta devojčica, a ako do cilja prvo stigne muški, rodiće se dečak. Da biste dobili dete određenog pola, treba samo da pomognete odgovarajućim spermatozoidima i preprečite put nosiocima neželjenog hromozoma.

Muški spermatozoidi su mali i pokretni, ali nisu toliko izdržljivi kao spori, ženski. Zato se posle snošaja do kog je došlo dva do tri dana pre sazrevanja jajne ćelije obično rađaju devojčice, dok se odnos na dan ovulacije završava rađanjem dečaka.

Ukoliko želite dečaka
- Ne ustajte nakon seksualnog odnosa.
- Vodite ljubav u stojećem položaju.
- Potrudite se da vaš muškarac uživa što više.
- Vodite ljubav noću.
- Tokom odnosa okrenite glavu na severnu stranu.
- Vodite ljubav kad ste napeti.

Tempirajte vreme oplodnje

Jajna ćelija može da bude oplođena tokom 36 sati, pa na osnovu toga možemo da odredimo pol bebe. Računajmo da ovulacija nastupa 14. dana ciklusa, što je karakteristično za većinu žena.

Ekstra savet - Da biste precizno odredili vreme ovulacije i u zavisnosti od toga tempirali pol deteta, svako jutro, u isto vreme, merite bazalnu temperaturu u anusu. Povećanje za 0,2 stepena sredinom ciklusa ukazuje na ovulaciju. Ako želite dečaka, to je idealno vreme za seks, a ako želite devojčicu, sačekajte naredni mesec i u odnose stupite tri dana pre očekivane ovulacije.
Izvor: Žena

Pogledajte još