Sneg i ledena kiša okovali Evropu

U sudarima na putevima u Francuskoj tokom vikenda poginulo je sedmoro ljudi, a debljina snežnog pokrivača je u pojedinim oblastima dostigla 20 centimetara, javila je agencija Frans pres.

Zbog snega je na prestoničkim aerodromima "Šarl de Gol" i "Orli" otkazano oko 40 odsto letova, dok su pojedini aerodromi u zemlji potpuno zatvoreni, javila je agencija Frans pres.

Metro u Parizu i dalje radi, ali su otkazane sve autobuske linije, a otkazani su ili kasne i polasci brzih vozova TGV.

Više od četvrtine francuskih regiona je u stanju pripravnosti, dok meteorolozi upozoravaju da se očekuje još padavina.

Saobraćaj na frankfurtskom aerodromu u nedelju popodne je potpuno stao na tri i po sata zbog ledene kiše koja je okovala piste, a otkazano je na stotine letova, dok su avioni koji je trebalo da slete u Frankfurt preusmereni na druge aerodrome.

Nakon što su ekipe oko 20 sati uspele da odmrznu piste, saobraćaj je ponovo uspostavljen, ali znatno smanjenim intenzitetom.

Londonski aerodrom Hitrou zbog snega i slabe vidljivosti otkazao je juče 260 letova, odnosno 20 odsto ukupnog broja svakodnevnih letova.

Putnici su stajali u dugim redovima, neki su bili prinuđeni da noće na aerodromima zbog poremećeja vazdušnog saobraćaja u Britaniji, tokom vikenda i dan ranije, preneo je AP.

Aerodromske vlasti tvrde da su potrošile nekoliko miliona funti da poboljšaju borbu sa ledenim i snežnim uslovima nakon što je ovaj aerodrom bio zatvoren nekoliko dana zbog snega u decembru 2010.

Meteorolozi i u celoj Velikoj Britaniji najavljuju snežne padavine tokom cele naredne nedelje.

Tanjug

Pogledajte još