Ministarka Kalanović: Spremni smo za izbore, međutim za zemlju je bolja stabilnost

Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu i član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da su izbori uvek mogući, ali da bi za zemlju bilo dobro da u narednom periodu ima stabilnost.

Verica Kalanović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, najavila da će URS uraditi sve da ovaj mandat vlade traje četiri godine, jer je zemlji u tom periodu potrebna stabilnost, da bi bio realizovan investicioni model i da bi se napravila infrastruktura i dovele investicije.

- Od nas ne zavisi da li će biti raspisani izbori, uvek smo spremni za izbore(...) Međutim, za zemlju je dobro da u narednom periodu imamo stabilnost - rekla je Kalanović.

Na pitanje o navodima u pojedinim medijima da bi visoki funkcioner DS Dušan Petrović mogao da formira u Skupštini Srbije novi poslanički klub sa Veroljubom Stevanovićem, koji bi izašao iz URS-a zbog navodnog nezadovoljstva odnosom prema njemu lidera URS-a Mlađana Dinkića, Kalanovićeva je odgovorila da je sam Stevanović rekao da vernijeg prijatelja u politici nikada nije imao od Dinkića i da nema nameru da ruši nešto što je sam godinama stvarao, a to su URS.

Ona je istakla da su u medijima uvek prisutne matematika i spekulacije o interesantnim stvarima u politici, ali da je potpuno jasno da iza toga nema ni činjenica, ni istine.

Prema njenim rečima, bilo je potpuno bez osnova privođenje u policiju nekih od Stevanovićevih ljudi pod sumnjom da su trošili sredstva iz sopstvene stranke zbog čega su i ona i Dinkić podržali u tome borbu Stevanovića.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još