Učenik prvog razreda osnovne škole preti učiteljici: Ubiću te, smeće jedno, k*rvo"

Na sajtu nastavnici.org objavljeno je pismo nastavnice iz Hrvatske, koja je opisala kakve sve probleme ima sa agresivnim osnovcem iz prvog razreda.

-Jedan učenik sprovodi agresiju nad drugom decom, kako u razredu tako i na hodnicima i u toaletu škole. Kada ne prima dovoljno pažnje, postaje izrazito agresivan i velikom snagom napada mušku decu. Kako smo mi nemoćni, što vam je dobro poznato, deca uzimaju stvar u svoje ruke i česti su fizički obračuni na samom času. Da bih sprečila povrede, često ga fizički držim za mojim radnim mestom na način da mu ne dozvoljavam da ustane ili sklizne sa stolice držeći ga za ruke. Pri tom trošim mnogo vlastite snage i često sam gruba, jer drugog načina da omogućim kakav-takav rad u razredu ne vidim", navodi nastavnica u pismu.

Nstavnica je zatečena rečnikom kojim ih učenik vređa: "Ubiću te, smeće jedno, kurvo!".

- Teško nosim sa strahom da bi druga deca mogla da stradaju usled fizičkih povreda. Često ona i bivaju povređena. Razvijam mržnju prema agresivnom detetu, iako, znam da ne bih smela i mislim, da je i meni potrebna pomoć psihijatra - kaže očajna nastavnica.

Na svoju muku ona se požalila i školskom pedagodu koji kako kaže odbija da joj pomogne pod izgovorom da majka deteta neće da prihvati problem.

- Pedagog škole je odbio da pomogne, pod izgovorom da je on već bio kod majke i odbijao je svaki razgovor i da sve nema smisla. Majka odbija da prihvati problem, koji najviše leži u njoj samoj, a pokušava krivicu da svali na učiteljice - piše nastavnica.

Pogledajte još