Rukomet: Može li Srbija protiv domaćina?

- Nije lako očekivati da možemo da se podignemo posle ovako izgubljenih utakmica. Došli smo u situaciju da idemo na Španiju, domaćina turnira, koji je neočekivano izgubio od Hrvatske. Možda bi nam bolje došlo da smo ukrštali sa Hrvatskom, sada moramo razmišljati o Špancima. Treba stvarno mnogo napora da se iz ekipe izvuče maksimum ili nešto što bi bilo dovoljno“- rekao je selektor Veselin Vuković.

Selektor je posle poraza od Poljske i Slovenije za to okrivio igrače, a iako nije nikoga imenovao, moglo je da se nasluti ko je u pitanju.

Jedan od najboljih u našem timu od početka šampionata bio je golman Darko Stanić, koji je pred susret sa Španijom rekao da ne želi da brani za ekipu koja nema osnova da postigne rezultat na velikom takmičenju.

- Praktično mi sami sebe dobijamo. Ne može se reći da nemamo kvalitet, jer smo svaku reprezentaciju možda nadigrali, bili bolji, ali džabe kada na kraju izgubimo. Bolje bi bilo da ništa dobro ne radimo, a da pobedimo - rekao je Stanić.

Nekadašnji golman Jugoslavije, sadašnji reprezentativac Španije Arpad Šterbik naveo je da očekuje tešku utakmicu sa Srbijom, uzimajući u obzir i prethodne dve, odigrane u Alikanteu i na Olimpijskim igrama.

- Srbija je do sada na Svetskom prvenstvu igrala dobro. Nesrećno je poražena u meču sa Poljskom i Slovenijom. Nisam gledao puno te mečeve, ali sam čuo. Moramo da se spremimo dobro i pokušamo da pobedimo. Naš cilj prvi je bio da što bliže dođemo do polufinala. Ima puno kvalitetnijih ekipa, tako da će do zlatne medalje biti vrlo teško doći. Izgubili smo juče od Hrvatske. Svaki poraz boli. Igrali smo pred 11.000 gledalaca i nije lako bilo podneti poraz, kada te bodri toliko ljudi. Verujem da će i hala u Saragosi biti puna i da će to biti lepa rukometna predstava - rekao je Šterbik.

U ostalim mečevima osmine finala koji se igraju u ponedeljak sastaju se Slovenija i Egipat, Hrvatska i Belorusija, i Mađarska i Poljska.

(Izvor:B92)

Pogledajte još