Navratilova: Đoković se provlači kroz doping kontrole

Navratilova, koja je u karijeri osvojila 18 Grend slem titula, rekla je da nije gledala emisiju Opre Vinfri u kojoj je Armstrong priznao da je koristio nedozvoljena sredstva, jer je već shvatila kakav je on.

"Nema opravdanja za ono što je uradio. Tolike godine je lagao sa takvom ubeđenošću, tužio je ljude i dobijao na sudu. Negirao je korišćenje dopinga mnogo puta. Za to je potreban ozbiljno veliki ego. Očigledno da ga poseduje", rekla je Navratilova, javlja Beta.

"On ne bi trebalo da se takmiči ni u jednom sportu. Da je samo na jednoj trci varao, ali svake godine kada se takmičio koristio je doping. To je nezamislivo", dodala je ona.

Navratilova, koja se u Melburnu takmiči na turniru legendi, rekla je da je uverena da je tenis "čist" sport, ali da bi anti-doping komisije morale češće da testiraju krv tenisera.

Kada je čula pitanje novinara da li zna da prvi teniser sveta Novak Đoković šest meseci nije dao uzorak krvi za testiranje, Navratilova je kratko rekla:

"Ne bi on trebalo da se baš toliko provlači kroz to", istakla je slavna teniserka, dodavši:

"Neki teniseri se proveravaju jednom mesečno, a neki možda jednom ili dva puta godišnje. Anti-doping komisije bi to trebalo malo bolje da rade, ali mislim da je tenis u prilično dobrim rukama", rekla je Navratilova.

Novak Đoković će u četvrtfinalu Australijan opena u utorak od 9:30 po srednjeevrposkom vremenu igrati protiv Tomaša Berdiha.

Pogledajte još