Komandant OVPMB: Dačiću, uhapsi me ako smeš, uželeo sam se srpskih zatvora!

U initervjuu koji je da dao za beogradski "Telegraf", bivši komandant OVPMB, Orhan Redžepi je, između ostalog rekao:

"Nakon rušenja spomenika borcima i herojima OVPMB od strane srpske Žandarmerije sve je postalo jasno kao dan. Srbi nas jednostavno ne žele i zato je kucnuo čas za rastanak".

On dodaje da je uklanjanjem spomenika u Preševu od strane Srbije “prevršena svaka mera” i da se “moraju preduzeti krupni i radikalni koraci”.

"Ja sam od svih ostalih predstavnika Albanaca s juga najradikalniji. Pozvaću građane na neposlušnost Srbiji i na borbu za otcepljenje regiona i prisajedinjenja istog Kosovu ili Albaniji. To nam je jedini lek i spas od neprijateljske Srbije ", uveren je Redžepi.

Na pitanje kako shvata izjavu premijera Srbije da će svako ko planira bilo kakvo izazivanje nemira naići na čvrst otpor države, on odgovara:

"Poručio bih Dačiću da dođe lično da me uhapsi, ako sme, jer sam se baš uželeo srpskih zatvora u kojima sam mnogo godina proveo!"

Redžepi kaže da je spomenik uklonjen jer je Dačić dobio zeleno svetlo od međunarodne zajednice.

"Drugačije se ne bi drznuo da ukloni spomenik", tvrdi on.

Lider Albanskog nacionalnog pokreta kaže da je od danas i zvanično Preševo sastavni deo Kosova i da je na tome zahvalan Srbiji.

"Danas je istorijski dan za Preševsku dolinu. Za to mogu da se zahvalim državi Srbiji. Preševska dolina će od danas biti sastavni deo Kosova, odnosno Albanije", tvrdi Redžepi.

On objašnjava da su SAD i Rusija dogovorile prekrajanje granica i da će se u tom novom opisu Preševo i Kosovo naći u okviru Albanije.

"Tačija podržava Amerika, Dačića Rusi i oni su upoznati s novim prekrajanjem granica u kojem će biti formirana Albanija s Kosovom i Preševom, a ovo je sam početak ostvarivanja tog cilja", zaključuje Redžepi.

(Izvor: Telegraf.rs)

Pogledajte još