Vukoičić: Nismo u padu forme

Košarkaši Crvene zvezde Beograd izgubili su u subotu od Igokee sa 77:80, u utakmici 18. kola Jadranske lige. Igokea je tako napravila veliki korak ka osvajanju prvog mesta u regionalnom takmičenju, pošto je sa 15 pobeda prva na tabeli i ima tri više od Zvezde i Partizana.

"Svaki trener želi da njegov tim pravi što manje grešaka, ali one su sastavni deo igre. Ono što je nepredvidivo i na šta ne možemo da utičemo je koliko će takvih situacija protivnik uspeti da iskoristi. Protiv Igokee smo imali isti broj šuteva za tri poena, ali nismo tako dobro pogađali", rekao je Vukoičić za klupski sajt.

"Do tog meča bili smo ekipa sa najboljim procentom realizacije šuta za tri poena u ligi. Svaku našu grešku u odbrani Igokea je uspela da iskoristi, a njeni igrači su imali visok procenat šuta iza linije 6,75 i tu je napravljena najveća razlika", dodao je on.

Vukoičić smatra da Igokea ima najveće šanse da osvoji prvo mesto u Jadranskoj ligi.

"I da dobijemo svih osam utakmica do kraj, Igokea kontroliše situaciju i sve od nje zavisi. Možda bi moglo da se kaže da je trka za prvo mesto i sada gotova, ako Igokea nastavi da igra kao do sada i ako se ne desi nešto nepredviđeno. Idemo dalje, ne razmišljamo o drugim timovima već samo o sebi i kako da u svakoj narednoj utakmici pružimo maksimum", rekao je Vukoičić.

Crveno-beli su u poslednje dve utkamice zabeležili dva poraza, od Galatasaraja u Evrokupu i od Igokee, a Vukoičić ne misli da je njegov tim u padu forme.

"Zaista ne mislim da smo u padu forme. Izgubili smo od Galatasaraja, ali svi su mogli da vide o kakvom timu se radi. Taj poraz ne smatram tolikim iznenađenjem. Utakmica u Laktašima je bila derbi, tako da nije bilo moguće odrediti favorita. Desila su se dva vezana poraza i neko uvek može da broji negativne serje, ali ne treba zaboraviti da smo mi imali šest pobeda pre toga", rekao je trener Zvezde.

Vukoičić je ocenio da je utakmica sa Igokeom imala atmosferu pravog derbija i da je ponašanje igrača i navijača oba tima bilo na viskom nivou.

Pogledajte još