Vuković: Meč sa Španijom je bio nemoguća misija!

Srbija je izgubila od Španije sa 20:31 (12:20) u osmini finala i završila takmičenje na Svetskom prvenstvu u Španiji.

"Nismo odigrali protiv Španije kako smo se dogovorili. Mislim da smo završili utakmicu s 19 tehničkih grešaka. Znam da igračima nije lako, nije ni meni. Ne postoji niko ko voli da izgubi, ali mi smeta što nas nisu iznenadili, a pobedili su nas sa 11 razlike", rekao je Vuković posle meča novinarima.

On je dodao da će se videti šta će biti dalje i da mora da prihvati svoj deo odgovornosti.

"Ja sam izabrao ekipu. Možda sam i ja bio malo nerealan. I dalje stojim iza toga da mi se ekipa kao ekipa sviđa", rekao je Vuković.

Selektor Srbije istakao je da su svi "u dubini duše znali da će meč sa Španijom biti nemoguća misija".

"Mogli smo da odigramo najbolje na svetu, ali ne bismo pobedili. To mora da se kaže. Meni smeta što mi našom igrom pomognemo da svima bude lakše i što se ne vidi da li nas je sudija oštetio. Previše
smo naivni. Sve što se prvi put dogodi, desi se nama. To je ono na čemu se mora raditi",
rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, teško je bez iskustva na ovakvim takmičenjima. "Nadam se da ćemo posle ovog takmičenja svi izvući pouke i dati još veći doprinos", rekao je Vuković.

On je naglasio da nema mnogo razlike da li će reprezentacija Srbije u konačnom plasmanu zauzeti deveto ili 16 mesto i da je uoči Svetskog prvenstva govorio da bi joj "više odgovarao stari system takmičenja".

"Jedino pitanje je da li verujemo jedni drugima ili ne verujemo. Ja nikada nisam prestao da verujem igračima, samo više nisam siguran koliko oni meni veruju", rekao je Vuković.

Golman Srbije Darko Stanić na konferenciji za novinare ocenio je da sada predstoji vreme za analize.

"Sportski je čestitati protivniku. Mi ćemo se pozabaviti nama. Propustili smo svoje šanse. Nismo mogli da uradimo ono što su svi očekivali od nas. Sada ne može ništa pametno da se kaže, osim da čestitam Španiji", rekao je Stanić.

Svetsko prvenstvo održava se od 11. do 27. januara.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.