U požaru izgorela kuća Srbina kod Peći

Srbi povratnici iz ovog sela rekli su Tanjugu da sumnjaju da je požar podmetnut i da se radi o reakciji lokalnih Albanaca na uklanjanje spomenika tzv. OVPMB u Preševu.

Kuća je izgorela sinoć u pozaru koji je izbio oko 21h rekao je Tanjugu meštanin Momčilo Savić, ističući da pretpostavlja da se radi o revanšizmu Albanaca na uklanjanje spomenika u Preševu. On je istakao da su zbog ovakvog razvoja situacije Srbi u Belom Polju zabrinuti ali da su istovremeno odlučni da ostanu na svojim imanjima.

U kući koja je izgorela u požaru nije bilo nikog jer Petrovići žive u Jagodini, objasnio je Savić dodajući da su većina od 90 obnovljenih kuća, čiji su vlasnici Srbi iz ovog metohijskog sela, prazne.

Savić je pozvao Albance na suživot ističući da revanšizam ne vodi nikuda, da svi treba da budu strpljivi i da mesta, kako je rekao, ima za sve.

U Belom Polju kod Peći živi dvadeset srpskih porodica, a tokom prethodne dve godine u selu su rođene po dve bebe sa kojima se Srbi iz ovog metohijskog sela naročito ponose.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još