Ispituje se da li je bilo vršnjačkog nasilja nad učenicom iz Valjeva

Prosvetna inspekcija je zatražila i da se izvrši stručno - pedagoški nadzor nad radom stručnog saradnika - psihologa škole.

Pojedini mediji su preneli da je učenica osmog razreda Osnovne škole “Andra Savčić” u Valjevu, koju su školski drugovi ismejali na Fejsbuku pred kraj prvog polugodišta, doživela šok, nakon čega je zbrinuta na Dečjoj klinici u Beogradu.

U valjevskom MUP-u istakli su da su ispitali slučaj, ali da ne postoje elementi krivičnog gonjenja po službenoj dužnosti.

"Nismo utvrdili da postoji vršnjačko nasilje, ali će poslednju reč dati tužilac", rekao je portparol valjevske Policijske uprave Petar Trnavac.

On je naveo da je izveštaj predat Višem javnom tužilaštvu u Valjevu.

U saopštenju inspekcije navodi se da su slučaj prijavili roditelji učenice, tražeći da se utvrdi “šta se dešavalo u kancelariji psihologa i pedagoga škole dana 26.12.2012. godine u toku razgovora sa njihovom ćerkom”.

Oni smatraju da je razgovor, koji je vođen bez njihovog prisustva, uticao na pogoršanje zdravstvenog stanja i da im je dete bilo zdravstveno ugroženo.

U saopštenju se navodi sa škola ne poseduje medicinsku dokumentaciju vezanu za zdravstveno stanje učenice.

Mediji su preneli da su devojčicu zbog telesnih nedostataka ismevali vršnjaci. Pošto više nije mogla da trpi uvrede, pozvala je roditelje da je iz škole odvedu kući, nakon čega su oni tražili pomoć direktora. Organizovan je sastanak devojčice i njenih vršnjaka kod školskog psihologa, ali kada je došla kući, njoj je pozlilo i izgubila je svest, a potom prevezena na Dečju kliniku u Beogradu.

(Tanjug)

Pogledajte još