Surove borbe pasa: Dobitak i do 100.000 evra!

- Postoje dobro organizovane grupe ljudi koje siplaniraju i biraju mesto održavanja borbi. Pošto je u pitanju unosan biznis, na borbe u Srbiju često dolaze bogati stranci, uglavnom iz zemalja u okruženju, ali i iz Poljske i Rusije - kaže izvor Kurira.

PROČITAJ I:
Avganistan ponovo poprište užasnih borbi pasa na javnim mestima (VIDEO)

Elvir Burazerović, direktor „Orke“, kaže da su organizovane borbe pasa vrhunski oblik zlostavljanja životinja, ali i kriminala.

- Borbe životinja se u Srbiji od 2009. tretiraju kao krivično delo za koje je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora, kao i novčane kazne. Međutim, teško je ući u trag ljudima koji ih organizuju! Borbe pasa ilegalno se održavaju u tajnim krugovima, a sume novca koje se u tim borbama obrću idu od hiljadu dinara, pa do više desetina hiljada evra! U jednoj borbi u okolini Beograda dobitak je bio čak 100.000 evra - kaže Burazerović za "Kurir".

On dodaje da u ovim nemilosrdnim borbama, osim pitbulova, učestvuju i psi drugih rasa.

- Najčešće su to kavkaski ovčari, stafordi, bulterijeri i rotvajleri. Karakteristične su borbe pastirskih pasa, u kojima učestvuju šarplaninci i kavkaski ovčari, a ovaj tip borbe je manje surov i naziva se „test karaktera“. Tu psi najčešće odmeravaju snage da bi uspostavili dominaciju, ali nije redak slučaj da se kolju do smrti!

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.