Naprednjaci: Đelić je najveći prevarant u ovom delu Evrope

0

SNS je reagovala na gostovanje Božidara Đelića u "Kažiprstu" B92 i navela da je on u svom "teatralnom nastupu izgovarao neistinu za nestinom". Saznajte šta je Đelić rekao, a kako su reagovali naprednjaci.

Funkcioner DS Božidar Đelić je u “Kažiprstu” B92 rekao i da demokratija u Srbiji srlja u haos i da se postavlja pitanje da li je za neke politika spektakl i da se samo eksploatiše želja građana da se sprovode zakoni. Đelić je naveo i da su od ove vlasti dobijeni “samo rast nezaposlenosti, zaduživanja od 2,5 milijardi za prethodnih šest meseci, a zatim još 4,5 milijardi ove godine”. Đelić je potvrdio i da će njegova stranka podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije, Vladimira Cvijana, a dodao je i da je detalj vezan za taj slučaj slika onoga što se danas dešava u Srbiji:

Naprednjaci su naveli da ih tako nešto “nimalo ne iznenađuje” i nazvali Đelića “jednim od najvećih prevaranata u ovom delu Evrope”, koji je ekonomski razorio Srbiju učestvujući u pljačkaškim privatizacijama. SNS je u saopštenju pozvao Đelića da odgovori na niz pitanja.

SNS je upitao Đelića ko to preti novinarima u Srbiji, izuzev njega i Dragana Đilasa, kao i to ko u Srbiji mora da šapuće, a ko podiže najveće odštetne tužbe u istoriji.

Naprednjaci tvrde da DS i dalje kontroliše “tajne sisteme moći”, a konstatujući da je Srbija polako počela da se budi i izlazi na put “pobede nad onima koji su je godinama pljačlali”, upitali su Đelića kako je od “tetkinog kauča stigao do imovine od 11 miliona evra”.

Božidar Đelić tvrdi da Nebojša Ćeran nije van zone eksproprijacije isplatio 1,2 miliona evra. Pozivamo ga da slobodno dođe u Srpsku naprednu stranku da mu dostavimo i odluku i ugovor i sve što je potrebno, da bi se videlo kakav je lažov – navedeno je u saopštenju.

Naprednjaci su naveli da je njihov lider Aleksandar Vučić poveo beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, i da je zbog toga Srbija na pravom putu izgradnje jakih institucija, kako bi postala pravno uređena, moderna evropska država.

Promene su se desile i nikakve laži, prevare i podmetanja neće ih zaustaviti, pa ni Božidar Đelić, niti Dragan Đilas, koliko god para imali – navode naprednjaci.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.