Naprednjaci: Đelić je najveći prevarant u ovom delu Evrope

Funkcioner DS Božidar Đelić je u "Kažiprstu" B92 rekao i da demokratija u Srbiji srlja u haos i da se postavlja pitanje da li je za neke politika spektakl i da se samo eksploatiše želja građana da se sprovode zakoni. Đelić je naveo i da su od ove vlasti dobijeni "samo rast nezaposlenosti, zaduživanja od 2,5 milijardi za prethodnih šest meseci, a zatim još 4,5 milijardi ove godine". Đelić je potvrdio i da će njegova stranka podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije, Vladimira Cvijana, a dodao je i da je detalj vezan za taj slučaj slika onoga što se danas dešava u Srbiji:

Naprednjaci su naveli da ih tako nešto "nimalo ne iznenađuje" i nazvali Đelića "jednim od najvećih prevaranata u ovom delu Evrope", koji je ekonomski razorio Srbiju učestvujući u pljačkaškim privatizacijama. SNS je u saopštenju pozvao Đelića da odgovori na niz pitanja.

SNS je upitao Đelića ko to preti novinarima u Srbiji, izuzev njega i Dragana Đilasa, kao i to ko u Srbiji mora da šapuće, a ko podiže najveće odštetne tužbe u istoriji.

Naprednjaci tvrde da DS i dalje kontroliše "tajne sisteme moći", a konstatujući da je Srbija polako počela da se budi i izlazi na put "pobede nad onima koji su je godinama pljačlali", upitali su Đelića kako je od "tetkinog kauča stigao do imovine od 11 miliona evra".

- Božidar Đelić tvrdi da Nebojša Ćeran nije van zone eksproprijacije isplatio 1,2 miliona evra. Pozivamo ga da slobodno dođe u Srpsku naprednu stranku da mu dostavimo i odluku i ugovor i sve što je potrebno, da bi se videlo kakav je lažov - navedeno je u saopštenju.

Naprednjaci su naveli da je njihov lider Aleksandar Vučić poveo beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, i da je zbog toga Srbija na pravom putu izgradnje jakih institucija, kako bi postala pravno uređena, moderna evropska država.

- Promene su se desile i nikakve laži, prevare i podmetanja neće ih zaustaviti, pa ni Božidar Đelić, niti Dragan Đilas, koliko god para imali - navode naprednjaci.

Izvor: B92

Pogledajte još