DS podnela krivičnu prijavu protiv Cvijana

U prijavi su navedeni dokazi da je Cvijan, advokat iz Beograda, pretnjama pokušao da izdejstvuje puštanje iz pritvora Ivana Pavlovića, optuženog za trgovinu drogom. Za krivično delo ometanja pravde zaprećena je kazna od tri meseca do pet godina zatvora, kao i novčana kazna, navodi se u saopštenju DS.

Funkcionerka DS i bivša ministarka pravde Snežana Malović najavila je juče podnošenje prijave protiv Cvijana, zbog krivičnog dela ometanja pravde, a Božidar Đelić je danas ponovio da je Cvijan u više navrata tražio da njegov klijent, koji ima kriminalnu prošlost, bude pušten iz pritvora.

Cvijan je, navodno, tražio to od sudije Mesarovića - koji je sin predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović. Cvijan je juče optužbe nekadašnje ministarke pravde Snežane Malović ocenio besmislenim, a Srpska napredna stranka, čiji je Cvijan član, saglasna je da se ispitaju navodi iz krivične prijave.

A u međuvremenu poslanička grupa LDP je podnela skupštinskom Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo zvaničan zahtev za smenu Cvijana zbog toga što je, kako se navodi, u više navrata "teško narušio princip podele vlasti, nezavisnosti sudstva i samostalnosti tužilaštva".

Cvijan je kazao da nije upoznat sa zvaničnim zahtevom LDP za njegovu smenu, navodeći da ne može to da komentariše dok ne vidi šta piše u obrazloženju, ali da za to, kako kaže, nema nijednog razloga, a kamoli većine.

On je Tanjugu rekao da je jutros održana prva elektronska sednica tog odbora, ali da na njoj nije bilo nikoga iz LDP.

Na pitanje da li će sazvati sednicu Odbora na zahtev LDP, Cvijan je rekao da on nema šta da krije i da je poznato da je to odbor koji je održao najviše sednica do sada, te da je jutrošnja bila 40 po redu. Upitan da li očekuje da će biti većine na Odboru za njegovu smenu, Cvijan je rekao da za to "nema nijednog razloga, a kamoli većine".

(Tanjug)

Pogledajte još